Toegewijd aan wereldwijde gezondheid en aan elkaar 2023

Updated: January 29, 2023

[ad_1]

Dr. Courtney Jo Pedersen zag Edward Collin Bearnot meer als een obstakel dan als een potentiële aanbidder toen hij aanbood haar een drankje te kopen tijdens een bijeenkomst van Yale’s afgestudeerde heren- en damesrugbyteams in september 2015.

“Hij stond tussen mij en de dansvloer”, zei dr. Pedersen, die een Hello Kitty-onesie van fleece had gedragen voor een pyjama-avond met haar teamgenoten.

Ze weigerde het drankje, maar de twee begonnen te praten. De heer Bearnot, die net met zijn MBA aan de universiteit was begonnen, deelde zijn idee voor een op voeding gericht bedrijf in Bangladesh, waar hij de afgelopen drie jaar woonde.

Dr. Pedersen, die haar master in de volksgezondheid volgde, was niet overtuigd. Ze had bedrijven zien streven naar winst zonder veel om de lokale bevolking te lijken te geven toen ze preventieve gezondheidsvrijwilliger was bij het Vredeskorps in Senegal, en ze was bang dat het bedrijf van de heer Bearnot op dezelfde manier zou functioneren.

‘Ze heeft het me moeilijk gemaakt,’ zei meneer Bearnot. “En ik had er super veel zin in.”

Mr. Bearnot bewaarde zijn nummer in de telefoon van Dr. Pedersen onder de contactnaam “Eddie aka The Best Looking Rugby Player” en stuurde haar een paar dagen later een sms om haar te bedanken voor haar openhartigheid. Ze maakten plannen om elkaar twee weken later te ontmoeten voor wat Dr. Pedersen dacht dat weer een diepgaande discussie zou zijn over wereldwijde ontwikkelingsethiek, en wat de heer Bearnot hoopte dat een date zou zijn.

Beide bleken gelijk te hebben. Tijdens hun eerste date van acht uur – drankjes, diner bij Modern Apizza en nog meer drankjes – waren Mr. Bearnot, die opgroeide in Hastings-on-Hudson, NY, en Dr. Pedersen, opgegroeid in Bloomingdale, Ohio, verbonden over hun gedeelde wens om de gezondheid over de hele wereld op een doordachte manier te verbeteren. “Het was heel leuk om iemand te ontmoeten met een soortgelijke visie,” zei Dr. Pedersen.

Dr. Pedersen, 35, ging naar de Stanford University School of Medicine en is nu een ingezeten arts op de afdeling spoedeisende geneeskunde van Brown University. De heer Bearnot, 33, is de mede-oprichter en chief executive officer van het bedrijf dat hij op de avond dat ze elkaar ontmoetten aan Dr. Pedersen presenteerde: Frontier Nutrition, dat betaalbaar, voedzaam voedsel produceert om ondervoeding in Bangladesh te voorkomen.

Ze dateerden terwijl ze in Yale waren, maar de afstand tussen Palo Alto, Californië, waar Dr. Pedersen in 2016 naar de medische school verhuisde en Dhaka, Bangladesh, waar de heer Bearnot in 2017 zijn bedrijf begon, belette aanvankelijk dat ze zich ertoe een lange relatie.

Toch belden ze elkaar om 6 uur of middernacht om het tijdsverschil van 13 uur te doorbreken, terwijl ze stilletjes zij aan zij werkten via FaceTime en hun eigen boekenclub voor twee personen begonnen.

In maart 2018 kwamen ze voorgoed bij elkaar. “Zijn communicatieve vaardigheden zijn echt ongelooflijk,” zei Dr. Pedersen. “Ik denk dat een van de redenen waarom we zo’n lange afstand hebben overleefd, was omdat we ons heel diep hebben ingegraven en alles via FaceTime hebben doorgewerkt.”

Een gezondheidscrisis in juni 2019 verstevigde hun engagement voor een gezamenlijke toekomst. Kort na zijn 30e verjaardag werd de heer Bearnot 58 dagen in het ziekenhuis opgenomen met het Guillain-Barré-syndroom, een neurologische aandoening waarbij het immuunsysteem van het lichaam de zenuwen aanvalt. Terwijl meneer Bearnot verlamming van zijn armen en benen en een kant van zijn gezicht ervoer, bracht dr. Pedersen de meeste nachten door met slapen aan zijn zijde.

“Ze bleef bij me in een tijd die echt angstaanjagend en onzeker was, en zorgde voor me op een zeer fysieke en pragmatische manier”, en gaf ze ook emotionele steun, zei meneer Bearnot, die de volgende zes maanden zijn lichaam weer volledig kon bewegen. maanden.

In het ziekenhuis keken ze online naar verlovingsringen. Ze verhuisden samen in maart 2020, aan het begin van de pandemie, naar het appartement van Dr. Pedersen in Palo Alto.

‘Je gaat toch geen aanzoek doen, hè?’ vroeg Dr. Pedersen kort voordat de heer Bearnot haar ten huwelijk vroeg tijdens een klifwandeling langs het schiereiland Prouts Neck in Maine in oktober 2020. “Nee, nee, nee”, antwoordde hij.

Twee maanden later verwelkomde het verloofde stel een pitbull, Cocoa Bunny, in het huis dat ze nu delen in Providence, RI

Op 30 juli trouwde het paar in Marble House Project in Dorset, Vt. Rabbi Edward Schecter van Temple Beth Shalom in Hastings-on-Hudson, NY, leidde de buitenceremonie voor 150 gevaccineerde gasten.

Dr. Pedersen en Mr. Bearnot hebben samen 10 landen en 10 nationale parken bezocht. Dr. Pedersen zei: “We zijn op ons best als we wandelen en …”

‘Nieuwe avonturen samen,’ zei meneer Bearnot om haar zin af te maken.

[ad_2]

Leave a Comment