Niet op zoek naar liefde, ze vonden het op Google 2023

Updated: January 26, 2023

[ad_1]

In de zomer van 2017 kwamen Mrinal Kalakrishnan en Preeti Murali Talwai op een kruispunt aan.

Ze hadden elkaar in oktober vorig jaar ontmoet als collega’s in het X-onderzoekslab van Google, ook wel bekend als ‘de moonshot-fabriek’ in Mountain View, Californië. Mevr. Talwai kreeg te horen dat ze moest overleggen met Dr. Kalakrishnan, die een Ph.D. in computerwetenschappen van de University of Southern California, over een project.

Hoewel ze in verschillende teams zaten – het hare gericht op gebruikerservaring en het zijne op robotica – werden de twee al snel werkvrienden die elkaar de hele dag door berichten stuurden. “Ik was erg getroffen door hoe attent hij was”, zei mevrouw Talwai, 30, over haar vroege gesprekken met Dr. Kalakrishnan, 39.

Hun vriendschap evolueerde uiteindelijk naar gedeelde lunches of diners op kantoor, en in augustus 2017 begonnen ze samen buiten de klok rond te hangen. Maar die maand accepteerde mevrouw Talwai een nieuwe functie bij Google waarvoor ze op een ander kantoor moest werken dan dr. Kalakrishnan, die onlangs begon te voelen dat zijn gevoelens voor haar meer dan platonisch waren geworden.

Geconfronteerd met het vooruitzicht veel minder tijd met haar door te brengen: “Ik realiseerde me een beetje van, hey, ik vind deze persoon echt leuk, en ze zal eigenlijk niet meer in hetzelfde gebouw werken,” zei Dr. Kalakrishnan. “Toen drong het tot me door dat, hé, we misschien iets meer dan vriendschap zouden moeten onderzoeken.” Tijdens het diner in een tapasrestaurant in de buurt van zijn appartement in San Francisco, vroeg hij mevrouw Talwai of ze zou overwegen om met hem op date te gaan.

Aanvankelijk aarzelde ze. Hoewel ze allebei families uit India hebben, zei mevrouw Talwai dat ze moeite had om de verschillen in hun levensstijl te overzien: hij bracht zijn vrije tijd bijvoorbeeld graag buiten door, terwijl zij liever poëzie las en schreef.

Maar ze waren zo dicht bij elkaar gegroeid dat ze zich kon voorstellen hoe een romance met dr. Kalakrishnan eruit zou kunnen zien. Gezien hun bestaande band: “Ik denk dat we allebei wisten dat we waarschijnlijk een serieuze relatie met elkaar wilden hebben, en dat het niet zomaar iets zou zijn”, zei ze.

Hun officiële eerste date kwam kort nadat Dr. Kalakrishnan het onderwerp aansneed. Ze begonnen het met het zien van een tentoonstelling in het de Young Museum in San Francisco, voordat ze gingen lunchen in een Mexicaans restaurant en vervolgens naar Palo Alto, Californië, gingen voor het diner. De date eindigde toen ze naar het Santa Cruz-gebergte reden, waar ze de jaarlijkse Perseïden-meteorenregen zagen.

Vanaf dat moment zei mevrouw Talwai: “We hebben gewoon al onze tijd samen doorgebracht.” Ze maakten hun relatie ook bekend aan hun afzonderlijke managers bij Google.

Ongeveer een jaar nadat ze begonnen te daten, begon mevrouw Talwai, die colitis ulcerosa heeft, verergerende symptomen te ontwikkelen. Ze moest vaker naar de dokter en kreeg een colonoscopie. De niet aflatende steun die Dr. Kalakrishnan haar op dat moment betoonde, maakte haar liefde voor hem alleen maar groter, zei ze.

“Hij was er voor de niet-glamoureuze delen van mijn leven, en was daardoor echt een solide partner”, zei mevrouw Talwai, eraan toevoegend dat zijn standvastigheid “mijn besef en mijn overtuiging bevestigde dat dit echt serieus was.”

In november 2019 ging het stel samenwonen in een appartement in Mountain View. Dr. Kalakrishnan is nu de robot learning lead bij Everyday Robots, een divisie van het moederbedrijf van Google, Alphabet. Mevrouw Talwai is een onderzoeksleider op het gebied van gebruikerservaringen bij Google.

Kort nadat ze gingen samenwonen, begon Dr. Kalakrishnan na te denken over de beste manier om een ​​aanzoek te doen. Hij besloot het liefdesverhaal van het paar vast te leggen in een geanimeerd gedicht, waarvan hij een video maakte op muziek die hij zelf had gecomponeerd. In mei 2020, nadat hij de video voor mevrouw Talwai in hun woonkamer had afgespeeld, vroeg hij haar ten huwelijk.

Tegen die tijd had ze “me op zoveel verschillende manieren ondersteund en de beste versie van mij naar boven gehaald”, zei Dr. Kalakrishnan.

Op 14 juli huwde het paar in een privéwoning die ze hadden gehuurd in Carmel-by-the-Sea, Californië. Prem Talwai, de jongere broer van mevr. Talwai, trad op tijdens de ceremonie nadat ze door het County Clerk’s Office waren vervangen als tijdelijke officiant. in San Mateo County, Californië.

De enige persoonlijke gasten waren de ouders van de bruid, die in El Dorado Hills, Californië wonen; de ouders en zus van de bruidegom, die in Bengaluru, voorheen Bangalore, India wonen, waren virtueel aanwezig.

Dr. Kalakrishnan heeft me altijd “geaccepteerd voor wie ik was”, zei mevrouw Talwai, inclusief “alle delen waarvan ik dacht dat ze misschien moeilijk te accepteren waren of misschien raar of niet vleiend waren.” Over de bruid zei de bruidegom: “Ze werd zo ongeveer mijn beste vriendin.”

[ad_2]

Leave a Comment