Deelnemen aan een theaterclub Maak het podium voor romantiek 2023

Updated: February 1, 2023

[ad_1]

Allison Lyn Mollenkamp en William James McCrary maakten als eerstejaarsstudenten aan de Universiteit van Alabama deel uit van een groep van zeven studenten die een productie opvoerden van ‘Foreplay Or: The Art of the Fugue’, een kort toneelstuk uit de bloemlezing ‘All in the Timing, ” geschreven door David Ives.

Een paar weken geleden werden mevrouw Mollenkamp en meneer McCrary, beiden 26, het tweede koppel uit die groep van zeven dat trouwde. (Een derde is verloofd.)

Hun wandeling door het gangpad kwam bijna acht jaar nadat ze elkaar ontmoetten via een theaterclub op de campus, in september 2014. Mevr. Mollenkamp, ​​die uit Jefferson City, Mo. komt, zei dat ze het grootste deel van haar leven een ‘theaterkind’ was geweest , maar Mr. McCrary, die opgroeide in Birmingham, Ala., had pas recent interesse in de kunstvorm gekregen. “Ik googelde ‘coole clubs aan de Universiteit van Alabama’ of iets dergelijks,” zei hij, voordat hij besloot lid te worden.

Dat najaar, toen de club vrijwilligers vroeg om korte toneelstukken te regisseren, greep mevr. Mollenkamp de kans. Hoewel hij onervaren was, deed meneer McCrary dat ook, deels om haar beter te leren kennen. ‘Ik heb een beetje met haar gepraat’, zei hij. “Ik dacht dat ze schattig was.”

In ‘Foreplay’ werden de twee gecast als acteurs. Tijdens het chatten tijdens repetities ontdekten ze gemeenschappelijke banden. Beiden zijn trompettist, evenals het oudste kind in hun respectieve families; zij heeft twee broers en zussen, hij heeft er een. Hun eerste officiële date, geïnitieerd door mevrouw Mollenkamp, ​​vond plaats in februari 2015, bij een Starbucks op de campus. Toen ze elkaar ontmoetten, leerden ze een ander gedeeld kenmerk: geen van beiden drinkt koffie. (Beiden kregen warme chocolademelk.)

Ze begonnen al snel regelmatig te lunchen en hadden in maart een eerste kus. Het volgde op een theaterrepetitie – en een mislukte kuspoging eerder die dag terwijl ze langs de Black Warrior-rivier liepen, die tussen de steden Northport en Tuscaloosa ligt. Terwijl ze op een bankje zaten met uitzicht op de rivier, herinnerde mevrouw Mollenkamp zich dat ze dacht: “Oké, we krijgen hier waarschijnlijk een eerste kus, toch?” Maar het moment werd verpest door twee eenwielers die in de buurt fietsten. “Het voelde niet echt heel privé of romantisch,” zei ze.

Toen beiden in mei 2018 afstudeerden – hij met een bachelor in geschiedenis en antropologie en zij met een bachelor in Engels – nam dhr. McCrary een jaar lang een baan bij AmeriCorps in Birmingham, terwijl mevrouw Mollenkamp naar Lincoln, Neb., verhuisde om werken bij een openbaar radiostation dat wordt uitgezonden door wat nu bekend staat als Nebraska Public Media.

Vastbesloten om het op lange afstand te laten werken, zei mevrouw Mollenkamp dat ze “al mijn nieuw verworven loon voor een baan begon te gebruiken voor vliegtickets.”

Die kerst gaf ze meneer McCrary een tandenborstel, die ze omschreef als meer een ‘symbolisch’ geschenk. Het gebaar betekende dat “je altijd een tandenborstel in mijn plaats zult hebben, je kunt er altijd zijn”, zei ze.

Het jaar daarop, nadat de heer McCrary zijn periode bij AmeriCorps had voltooid, verhuisde hij in juli 2019 naar Lincoln. Toen de pandemie in maart 2020 uitbrak, verkleinde hij de afstand tussen hen verder door een periode in het appartement van mevrouw Mollenkamp te blijven. “Dat was toen het veranderde in wanneer we trouwen, niet als we trouwen,” zei ze.

Ze verloofden zich in juni, na nog een cadeau-uitwisseling: voor de verjaardag van mevrouw Mollenkamp gaf meneer McCrary haar een verlovingsring. De ring, die een groene toermalijnsteen heeft, is gekocht op Etsy en gekozen om te passen bij de trouwring die ze van haar overgrootmoeder had geërfd.

In augustus 2020 verhuisden ze naar College Park, Maryland, met plannen voor beiden om een ​​graduate school te volgen aan de Universiteit van Maryland. De heer McCrary, die begon met een master in geschiedenis en bibliotheekwetenschap, werkt nu als manager bij de boekhandel van de universiteit. Mevrouw Mollenkamp, ​​afgestudeerd in journalistiek aan de universiteit, is lid van het onderzoeksteam van NPR in Washington, waar het paar in juni naartoe verhuisde.

Op 23 juli trouwden ze voor 29 gasten in de achtertuin van het ouderlijk huis van mevrouw Mollenkamp in Jefferson City. Elisabeth Blotevogel, een vriendin van het echtpaar dat voor de gelegenheid tot predikant van het Universele Leven was gewijd, leidde de ceremonie, met onder meer muzikale optredens van de jongere broers van de bruid en haar schoonzus.

“Ik hield van zingen met mijn broers toen ik opgroeide”, zei mevrouw Mollenkamp. “Ze maken al heel lang samen muziek.”

Een nummer uitgevoerd door het trio, “If We Were Vampires” van Jason Isbell, “doet me denken aan ‘s nachts in de auto rijden” met de bruidegom, zei de bruid. “Dat is degene waardoor ik begon te huilen.”

[ad_2]

Leave a Comment